Voetbal Stuttgart

Voetbal, tips & informatie
Voetbal is een populaire sport in Stuttgart en de stad heeft een aantal professionele voetbalclubs die actief zijn in de hoogste divisies van de Duitse voetbalcompetitie.

VFB Stuttgart

De belangrijkste voetbalclub in Stuttgart is VfB Stuttgart, die sinds haar oprichting in 1893 actief is in de Bundesliga, de hoogste divisie van het Duitse voetbal. VfB Stuttgart heeft een aantal Duitse landstitels op haar naam staan en heeft ook deelgenomen aan de Champions League, de belangrijkste Europese clubwedstrijd voor voetbalteams. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Mercedes-Benz Arena, een stadion met een capaciteit van 60.000 toeschouwers.
Naast VfB Stuttgart zijn er ook een aantal andere voetbalclubs actief in Stuttgart, waaronder Stuttgarter Kickers, die actief is in de 3. Liga, de derde divisie van het Duitse voetbal. De Stuttgarter Kickers spelen hun thuiswedstrijden in het Gazi-Stadion, een stadion met een capaciteit van 20.000 toeschouwers.
Voetbal is ook populair onder de lokale bevolking van Stuttgart en er zijn veel amateurvoetbalclubs in de stad die actief zijn in verschillende competities. De stad heeft ook een aantal voetbalacademies en -opleidingscentra waar jonge voetballers kunnen trainen en zich kunnen ontwikkelen.
Voetbal is ook een belangrijk onderdeel van het culturele leven in Stuttgart en er zijn regelmatig voetbalwedstrijden te zien in de stad, zowel op professioneel als amateur niveau. Als je van voetbal houdt, is een bezoek aan een wedstrijd van VfB Stuttgart of een andere voetbalclub in Stuttgart zeker de moeite waard tijdens je bezoek aan de stad. In Stuttgart zijn ook verschillende sportwinkels te vinden waar je voetbalkleding en -uitrusting kunt kopen.
Populaire vakantie aanbieders
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Corendon

Bekijk op dit moment 112 vakanties.

8.8

4.5/5
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
4. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5