Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden, tips & informatie
Er zijn tal van bezienswaardigheden in Stuttgart die het bezoeken waard zijn tijdens een bezoek aan de stad. Hieronder vind je een lijst van enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Stuttgart:

De Staatsgalerie

de Staatsgalerie is een museum voor kunst en geschiedenis en biedt een rijkdom aan kunstwerken van verschillende kunstenaars en tijdperken. Het museum is gehuisvest in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw en biedt ook tentoonstellingen over de geschiedenis van Stuttgart.
Het Schlossplatz:
Het Schlossplatz is een groot plein in het centrum van Stuttgart en staat bekend om haar historische gebouwen, waaronder het Neues Schloss, het Oude Schloss en het Alte Schloss. Het Schlossplatz is ook een populaire bestemming voor toeristen en bezoekers van Stuttgart vanwege haar grote fonteinen en prachtige tuinen.
Het Mercedes-Benz Museum
het Mercedes-Benz Museum is een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van het merk Mercedes-Benz en de evolutie van de auto-industrie. Het museum is gehuisvest in een futuristisch gebouw en biedt een uitgebreide collectie van oude en nieuwe Mercedes-Benz-voertuigen.
De Wilhelma
De Wilhelma is een botanische tuin en dierentuin die bekend staat om haar uitgebreide collectie van tropische planten en exotische dieren. De tuin is gehuisvest in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw en biedt ook speelgelegenheden voor kinderen.
De Königstraße
De Königstraße is een van de belangrijkste winkelstraten van Stuttgart en biedt een grote selectie van winkels, restaurants en cafés. De Königstraße is ook een populaire bestemming voor toeristen vanwege haar historische gebouwen en architectuur.
Het Teatro Stuttgart
Het Teatro Stuttgart is een theater in het centrum van Stuttgart en biedt een uitgebreid programma van toneelstukken, opera’s en balletvoorstellingen. Het theater is gehuisvest in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw en biedt ook rondleidingen voor bezoekers.
Populaire vakantie aanbieders
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Corendon

Bekijk op dit moment 112 vakanties.

8.8

4.5/5
3. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
4. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5

Meer bezienswaardigheden

Het Porsche Museum
Het Porsche Museum is een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van het merk Porsche en de evolutie van de sportauto-industrie. Het museum is gehuisvest in een futuristisch gebouw en biedt een uitgebreide collectie van oude en nieuwe Porsche-voertuigen.
De Neckar
De Neckar is een rivier die door Stuttgart stroomt en biedt een aantal prachtige wandel- en fietspaden langs de rivieroever. De Neckar is ook een populaire bestemming voor boottochten en waterrecreatie.
Het Wilhelmspalais
Het Wilhelmspalais is een prachtig paleis in het centrum van Stuttgart dat nu dienstdoet als de officiële residentie van de minister-president van de deelstaat Baden-Württemberg. Het paleis is open voor publiek en biedt rondleidingen door de prachtig ingerichte kamers.
De Stiftskirche
De Stiftskirche is een kerk in het centrum van Stuttgart die dateert uit de 11e eeuw en biedt een prachtig interieur met fraaie fresco’s en kunstwerken. De kerk is ook een populaire bestemming voor concerten van klassieke muziek