Als je op zoek bent naar een leuke bestemming voor een stedentrip, dan is Stuttgart een absolute aanrader. Deze stad in het zuiden van Duitsland heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en natuur. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Stuttgart, waarbij we de hoogtepunten van de stad onder de loep nemen. En wie weet, misschien kom je onderweg nog wel een leuke tas tegen.

Een stad van contrasten

Klaar voor een leuke rondreis door Stuttgart? Pak je rugtas voor dames maar in! Stuttgart is een stad van contrasten. Enerzijds is het een moderne stad met veel hoogbouw en hippe cafés en restaurants. Anderzijds is het ook een stad met een rijke geschiedenis en veel historische bezienswaardigheden. Een van de meest opvallende gebouwen in de stad is de Stuttgarter Fernsehturm, een televisietoren die vanuit vrijwel alle delen van de stad te zien is. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende heuvels. Een ander opvallend gebouw in Stuttgart is het Mercedes-Benz Museum. Dit museum vertelt het verhaal van de auto-industrie in Stuttgart en is een must-see voor autoliefhebbers. Het gebouw zelf is ook indrukwekkend: het heeft de vorm van een dubbele helix en is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel.

Een groene stad

Stuttgart staat bekend als een groene stad. Het heeft veel parken en groene zones waar je kunt wandelen, fietsen of picknicken. Een van de mooiste parken in de stad is het Rosenstein Park, een groot park dat grenst aan de rivier de Neckar. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Een andere groene attractie in Stuttgart is de Wilhelma Zoo en Botanical Garden. Dit is een van de grootste dierentuinen en botanische tuinen van Europa, en het is een geweldige plek om een middag door te brengen. Hier kun je exotische dieren zien, zoals tijgers, olifanten en gorilla’s, maar ook prachtige planten uit alle delen van de wereld.

Historische bezienswaardigheden

Stuttgart heeft ook veel historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de meest indrukwekkende is het Altes Schloss, een groot kasteel uit de 10e eeuw dat nu dienst doet als museum. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van Stuttgart en de omliggende regio. Een andere historische bezienswaardigheid in Stuttgart is de Stiftskirche, een oude kerk uit de 12e eeuw. Deze kerk is gebouwd in de Romaanse stijl en heeft prachtige fresco’s en glas-in-loodramen. Als je geïnteresseerd bent in religieuze kunst, dan is dit zeker een plek die je moet bezoeken.

Shoppen in Stuttgart

Als je van winkelen houdt, dan is Stuttgart een geweldige stad om te shoppen. De stad heeft een aantal grote winkelcentra, zoals het Königsbau Passagen en Milaneo, waar je talloze winkels vindt van bekende merken en designers. Maar ook in de kleinere straatjes van het centrum kun je leuke boetiekjes en speciaalzaken vinden. Een van de leukste plekken om te shoppen in Stuttgart is de Königstraße, de belangrijkste winkelstraat van de stad. Hier vind je talloze winkels en warenhuizen, maar ook gezellige cafés en restaurants waar je even kunt bijkomen van het shoppen. En wie weet, misschien loop je wel tegen die ene perfecte tas aan waar je al zo lang naar op zoek bent. Stuttgart is een stad die je zeker moet bezoeken als je op zoek bent naar een leuke bestemming voor een stedentrip!