Een stedentrip naar Stuttgart is perfect te combineren met een weekend weg. Stuttgart is namelijk niet alleen een bruisende stad met veel bezienswaardigheden, maar ook omgeven door prachtige natuur. In de directe omgeving van Stuttgart vind je bijvoorbeeld de wijngaarden van de Württemberg regio, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de lokale wijn. Ook het Zwarte Woud, een van de meest schilderachtige gebieden van Duitsland, is gemakkelijk te bereiken vanuit Stuttgart. Zo kun je tijdens je stedentrip naar Stuttgart ook genieten van een ontspannen weekend weg in de natuur. Maar wat moet je absoluut meenemen tijdens een weekend naar deze prachtige Duitse stad?

Over Stuttgart zelf

Stuttgart is de zesde grootste stad van Duitsland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Het was ooit de thuisbasis van de Württemberg dynastie en is nu de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg. De stad heeft ongeveer 635.000 inwoners en is bekend om zijn beroemde automerken, zoals Porsche en Mercedes-Benz. Stuttgart heeft ook een bloeiende kunst- en cultuur scène, met tal van musea en galeries. Het leuke aan deze stad is, is dat er voor iedereen wat te beleven is. Uiteraard is het geen stad waar je met je strandtas naar het strand gaat, maar een wandeling door het Zwarte Woud is daarentegen wel weer een absolute aanrader.

Zorg voor een goede tas

Als je op weekend trip gaat naar Stuttgart, is het belangrijk om een goede weekendtas te hebben om al je spullen in mee te nemen. Denk hierbij aan comfortabele kleding en schoenen, aangezien je waarschijnlijk veel zult wandelen en de stad verkennen. Zorg er ook voor dat je alle benodigde papieren bij je hebt, zoals je paspoort of identiteitskaart en eventuele reserveringen of tickets voor activiteiten of bezienswaardigheden. Zo kun je zorgeloos genieten van je weekend in Stuttgart en alles ontdekken wat deze prachtige stad te bieden heeft. Ga je een eind wandelen, zorg dan ook dat je een rugtas meeneemt, waarin je alle praktische spullen voor die dag kunt doen.

Ga je met de auto? Zorg dat alles in orde is

Als je met de auto naar Stuttgart gaat, is het belangrijk om rekening te houden met enkele zaken. Zo dien je in Duitsland altijd te beschikken over een geldige autoverzekering en een vignet om op de snelwegen te rijden. Daarnaast gelden er in sommige delen van Stuttgart milieuzones, waarvoor je een speciale sticker nodig hebt om binnen te mogen rijden. Deze stickers zijn verkrijgbaar bij tankstations en garages. Houd er ook rekening mee dat parkeren in het centrum van Stuttgart lastig kan zijn en vaak prijzig is. Een goed alternatief is om gebruik te maken van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk, dat gemakkelijk te bereiken is vanuit de meeste delen van de stad. Zo kun je zonder zorgen genieten van je reis naar Stuttgart en alles ontdekken wat deze prachtige stad te bieden heeft. Dus ga je binnenkort naar onze oosterburen? Zorg dan dat je goed voorbereid bent, zodat je niet voor een verassing komt te staan.