Klimaat Stuttgart

Klimaat, tips & informatie
Het weer in Stuttgart kan variëren afhankelijk van het seizoen. In het algemeen heeft Stuttgart een gematigd klimaat met warme zomers en koele winters.

Het weer

In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, kan het weer in Stuttgart warm en zonnig zijn, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius. Er kan ook af en toe onweersbuien voorkomen in de zomermaanden.
In de wintermaanden, van december tot en met februari, kan het weer in Stuttgart koud en grijs zijn, met temperaturen die kunnen dalen tot onder het vriespunt. Er kan ook sneeuw voorkomen in de wintermaanden.
In de lente- en herfstmaanden, van maart tot en met mei en van september tot en met november, kan het weer in Stuttgart wisselvallig zijn, met temperaturen die variëren van mild tot koud. Er kan ook regen voorkomen in de lente- en herfstmaanden.
Het is altijd handig om een paraplu en een licht jack mee te nemen als je naar Stuttgart reist, omdat het weer in de stad soms wisselvallig kan zijn. Als je naar Stuttgart reist tijdens de zomermaanden, is het ook handig om zonnebrandcrème en lichtere kleding mee te nemen om te beschermen tegen de zon.