Heb je een weekend Stuttgart ingepland waar je binnenkort met je partner of gezin naartoe gaat? Hoe bereid je dat voor en waar moet je op letten voordat je erheen gaat? In deze blog geven we je tips die je helpen je weekend weg goed voor te bereiden. Niet alleen handig voor je weekend naar Stuttgart, maar voor ieder weekend buiten de deur.


Buiten de deur eten?


Ben je in Stuttgart, dan wil je genieten van lekkere Duitse maaltijden. Een romige kippensoep is heerlijk en kan overal goed klaargemaakt worden, maar vooral een Duits gerecht als een wienerschnitzel is aan te raden. Kijk daarom goed naar wat de lokale keuken te bieden heeft. Ga je naar Stuttgart, dan is de Duitse keuken een aanrader. Blijf je dichterbij huis en boek je een weekend weg in Limburg, dan mag je de linzen vlaai niet overslaan.


Comfortabele overnachting


Ben je een paar dagen weg van huis, dan is een comfortabele accommodatie eigenlijk een must. Heb je een fijne plek om te overnachten, dan vind je de rust om op te laden en om de dagen met energie door te brengen. Zoek daarom op goede B&B’s of hotels waar je je in kunt terugtrekken en waar de slaapfaciliteiten goed zijn. Om daar achter te komen, kun je het beste naar reviews van voorgaande gasten kijken. Die geven het meest eerlijke en reële beeld van de accommodatie.


Vervoer heen en terug

Om in Stuttgart te kunnen genieten, moet je er eerst nog zien te komen. Als het even kan, wil je dat ook zonder problemen doen. Het makkelijkst is om met eigen vervoer te gaan die je ook op locatie de vrijheid geeft om te gaan en staan waar je wilt. Heb je nu geen auto, ook dan kun je prima naar Stuttgart afreizen. Bekijk daarvoor wat de mogelijkheden met het openbaar vervoer zijn. In veel gevallen rijden er treinen of pendelbussen over de grens waarmee je relatief eenvoudig de reis aflegt. Doe daarbij wel extra onderzoek naar de kosten voor de rit en ga niet per se uit van de eerste optie. Soms moet je even verder zoeken om op goedkopere tickets uit te komen.


Wat wil je zien en doen in Stuttgart?

Heb je voor ogen wat je allemaal wilt zien en doen in Stuttgart of ligt alles nog open? Het is aan te raden om van tevoren te bepalen wat je absoluut niet wilt missen. Zijn er bepaalde bezienswaardigheden of winkels die je wilt bezoeken, schrijf ze dan op je lijstje. En maak eventueel een planning met wat je wanneer gaat doen. Scheelt een hoop stress. Gooi daarbij niet het programma van begin tot eind vol, maar laat ruimte voor onvoorziene dingen. Door die ruimte, kun je flexibel het weekend in en geniet je meer van wat er allemaal op je afkomt. Bespreek bovendien met het hele gezelschap wat je allemaal wilt doen, zodat iedereen plezier beleeft aan het weekendje weg in Stuttgart. Dat maakt het hele weekend net iets leuker en relaxter.